2017 m. kovo 30 d., ketvirtadienis

AUDIMAS SENOVINIU SKIETELIU

SALOMĖJOS "PASAKŲ AKADEMIJA"·2017 M. KOVO 23 D.
Visi tekstilės rankdarbiai prasideda nuo siūlo... Bet ir žodis šalia rankdarbių siūlo yra itin svarbioje vietoje. Juk senovėje viskas vyko vienu metu. Žmonės kartu dirbo, kūrė, žaidė, ilsėjosi, tuo pačiu metu pasakodami istorijas ir mokydamiesi iš jų išminties. Įsiklausykite , kaip netoli nuo PASAKOS yra šie trumpi senoviniai liaudiški pasakymai:

„Mintį megzti..., mintį austi....
Mintis veja mintį...“,
„Siūlai siūlai susivykit, siūlo galo nepalikit“,
„Savi marškiniai – arčiau kūno!“
Vakaro kursų DAILIŲJŲ TEKSTILĖS RANKDARBIŲ TERAPINIS ASPEKTAS dalyvės buvo tokios smalsios, dėmesingos ir norinčios sužinoti daugiau, kad pačiai kilo noras pasimokyti kitokio juostų audimo būdo, kad galėčiau ir vėl dalintis tuo, ką naujai pamėgau!

Dėkui technologijų mokytojai Ramunei Našlėnienei, kuri pamokė austi juostą senoviniu skieteliu. Tokius įtaisus gaminti vaikus moko mokytojas Darius Gruzdys. Įsitikinau, koks nuostabus derinys yra kūrybiškai bendradarbiauti, papildant vieniems kitus! Audimas senoviniu skieteliu - nuostabiai paprastas būdas patirti, kad nauja yra tai, kas sena, bet pamiršta... Taigi - pabandžiau, pasimokiau ir pati išaudžiau tikrą, "berašte" vadinamą, juostą senoviniu skieteliu. Patikėkite, tai gana paprasta, bet labai įdomu! 

Dabar ir jūs žinote, kuo su jumis dar galėsiu pasidalinti.

Salomėjos „Pasakų akademija“ rengia kūrybines dirbtuves, tiek vaikams, tiek suaugusiems, įvairiais būdais padedančias keliauti savąją gyvenimo kelionę. Rašykite mums!

Iki susitikimo pasakų pasaulyje!
Su meile, Salomėja...


Plačiau apie mane, mano patirtis ir praktiką skaitykite čia> 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą